Over ons

L’Art de la Table

De kunst van het tafeldekken wordt binnen de familie Meyhui over de generaties heen doorgegeven. De vroegere firma Meyhui, vandaag gekend als Home&Table by Meyhui, werd door wijlen Valère Meyhui opgericht in 1918. Als traditionele groothandel uit die jaren (1920 – 1940) was de firma Meyhui vooral gericht op de provinciale verkoop van Belgische producten.

Bij de bombardementen van Kortrijk op 26 maart 1944 overleden Valère Meyhui en zijn echtgenote. Ook het bedrijf werd met het volgende bombardement met de grond gelijk gemaakt. Hun enige zoon Carlos Meyhui startte aan de wederopbouw in een huurmagazijn van 300 m2 en dit op de Damkaai te Kortrijk.

Na 1950 kwam de grote omwenteling: dankzij het ontstaan van de Benelux en daarna de E.E.G. werd de Belgische markt opengesteld voor de buitenlandse producten. Tegelijkertijd werden de infrastructuur en de transportmogelijkheden gevoelig beter. De distributie breidde uit waardoor de groothandel nationaal werd.

Van vader op zoon

Vanaf 1971 werkte Carlos Meyhui zij aan zij met zijn zoon Baudouin Meyhui. Na verschillende uitbreidingen op de Damkaai werd in 1973 de eerste steen gelegd voor het complex op het industrieterrein te Kortrijk-Heule.

Home & Table by Meyhui specialiseerde zich in de distributie en is vandaag nog verdeler in de Benelux en Frankrijk met vooraanstaande fabrieken uit het buitenland. Het is altijd belangrijk gebleven om steeds samen te werken met bedrijven die onze waarden delen.

” De exclusiviteit van grote merknamen, het uitgebreid assortiment, de perfecte naverkoopdienst en de verschillende gespecialiseerde verkoopsorganisaties maken van Home & Table by Meyhui één van de meest vooraanstaande distributiebedrijven uit haar branche. Detailhandel, horeca-groothandel en grootwarenhuizen worden vanuit het distributiecentrum in Heule rechtstreeks beleverd. Een doorgedreven rationalisatie van de magazijnen en computerizering van de administratie laten een optimale serviceverlening naar hun klanten toe. “

100 jaar later

Sinds 2020 worden zowel de particuliere en professionele klanten ontvangen in de nieuwe moderne showroom van maar liefst 1.000 m2 om hen te laten wegdromen in de wereld der gedekte tafels.

Op diezelfde locatie hebben wij ook onze opslagplaatsen en burelen van 10.000 m2. Ecologisch bewust, werd dit grote complex ook uitgerust met 3.000 zonnepanelen op het dak.

100 jaar later is het bedrijf nog steeds in handen van de familie Meyhui. Baudouin Meyhui heeft nog steeds de dagelijkse leiding over het familiebedrijf.

Met de komst van Camille (enige dochter van Baudouin & Caroline Meyhui) is sinds januari 2023 de nieuwe generatie aan boord gekomen. Enthousiast, energiek & met ‘volle goesting’ kijken we naar de toekomst!

Klant worden?