Stile by Pininfarina

De perfecte balans tussen vorm en functie

De STILE collectie van Mepra is ontworpen voor uiteenlopende interieurstijlen van landelijk klassiek tot modern industrieel. De hand van het Pininfarina designteam is onmiskenbaar zichtbaar in deze Stile pannen en staat tegelijkertijd garant voor optimaal gebruiksgemak.
De puurheid van de lijnen en de zuivere, essentiële geometrieën vormen een collectie waarin functie en stijl de perfecte balans bereiken. Het deksel – gekenmerkt door afgeronde lijnen – is een reflectie van de kookpot en zorgt voor een mooi geheel.

Stile by Pininfarina

Pininfarina S.p.A is een ontwerpbureau uit Cambiano (Italië) dat werd opgericht door Battista “Pinin” Farina in 1930.  Zijn ontwerpen voor Ferrari zijn het meest gekend.

Mepra werd opgericht in 1947, maar het ondernemersverhaal van de Prandelli-familie start vele jaren vroeger.  In 1901 richtten de broers Bortolo, Francesco en Giovanbattista hun eerste familie-onderneming “Prandelli“ op in Lumezzane (Italië).

Voor deze kookpottenserie werkten beide bedrijven nauw samen.

Van de eerste schetsen tot de uiteindelijke 3D-modellen werd de STILE-collectie ontworpen voor de meest verfijnde en stijlvolle woonomgevingen.

Het ontwerpteam van Pininfarina gaf de set dynamische en sensuele lijnen die een levendige indruk van kostbaarheid en tegelijkertijd lichtheid geven.

De zuiverheid en de essentiële geometrieën vormen samen een collectie waarin functie en stijl in perfecte balans zijn.