Maak kennis met Engels Kerzen

Home & Table by Meyhui is fier U het nieuwste merk uit haar collectie voor te stellen: Engels Kerzen.

Eén traditie, één merk, Made in Germany: Engels Kerzen staat voor kwaliteit en continuïteit zoals weinig andere kaarsenfabrikanten, want het bedrijf biedt al 90 jaar een verfijnde kaarsencultuur. Sinds 1996 leidt Thomas Engels het familiebedrijf in de derde generatie. Hij is het creatieve hoofd van het bedrijf en heeft de traditionele fabriek en haar kaarsen een heel eigen profiel gegeven. Hij heeft het merk Engels Kerzen op de markt gebracht en het ontwikkeld tot een pionier in de branche. De basis van het succes is het moederbedrijf met zijn productielocatie in Kempen in de regio Niederrhein

Als een van de meest diverse, maar ook gelaagde producten onder de consumptiegoederen, biedt de kaars een speciale levenshouding, voor cultuur, stijl en genot. Engels Kerzen heeft zich daarom tot taak gesteld om voortdurend lichtwerelden met kaarsen te ontwikkelen, nieuwe trends op te pikken en actief mee vorm te geven. Inspiratiebronnen hiervoor zijn de huidige trends in architectuur, design, vorm, kleuren en geuren. Het bedrijf werkt samen met gerenommeerde parfumhuizen.

Made in Germany

De geschiedenis van Engels Kerzen begon met traditionele kerkkaarsen, die vandaag de dag nog steeds een belangrijke pijler van het bedrijf zijn. Daarnaast heeft de kaarsenfabrikant zich ontwikkeld tot een internationaal bekende producent van hoogwaardige lifestyle kaarsenproducten “Made in Germany”. Engels Kerzen inspireert zijn klanten met kaarsen en accessoires voor een authentieke verlichtingscultuur en is al jaren een van de belangrijkste trendsetters in de branche. Invloeden van over de hele wereld geven vorm aan het uitgebreide assortiment. “We zien onszelf als medeoprichters van wat de kaars vandaag de dag is: een onmisbaar accessoire in woonruimtes,” zegt Thomas Engels.

 Aandacht voor detail Made in Germany – vandaag en in de toekomst

Engels Kerzen produceert uitsluitend op het hoofdkantoor in de stad Kempen, bekend als de geboorteplaats van Thomas à Kempis. Het merk staat voor kwaliteit en hoge normen tot in het kleinste detail. Ondanks de moderne productiemethoden blijft Engels trouw aan de waarden van ambachtelijk vakmanschap: het traditionele bedrijf vertrouwt op handwerk. Of ze nu gegoten, getrokken of gedompeld zijn, gelakt of verfijnd met een fijne geur, elke Engelse kaars wordt gemaakt met buitengewone aandacht voor detail. Dit maakt Engels kaarsen onmiskenbaar – of het nu een kaars is voor interieurdesign, gastronomie, feestelijke gelegenheden, wellness, lifestyle voor buiten en binnen of voor speciale plaatsen.

Hoge kwaliteitsnormen

Het bedrijf zet zich compromisloos in voor hoge kwaliteitsnormen – in was, lont, levensduur van de lampen, brandeigenschappen of het aantrekkelijke ontwerp. De kwaliteitskaarsen worden gekenmerkt door optimaal brandgedrag en een lange brandtijd. Het credo van het bedrijf: kwaliteit loont. Concreet betekent dit een op kwaliteit gecontroleerde selectie van grondstoffen om ervoor te zorgen dat de kaars optimaal brandt; op branden geteste lonten om roet zoveel mogelijk te vermijden; testen van alle ingrediënten om de gezondheid en het milieu te beschermen. Engels Kerzen is lid van de Gütegemeinschaft Kerzen, een kaarsen kwaliteitsgroep.

Klanten uit vele gebieden

Tot de klanten van het bedrijf behoren kerken, winkeliers, warenhuizen, bekende firma’s en grote designhuizen, maar ook groothandels en de horeca. Engels kan ook speciale kaarsen produceren voor bedrijven, bijvoorbeeld als cadeau voor klanten.

Business to Business

De B2B-sector is een belangrijke pijler van het bedrijf, dat bijna elke branche verrijkt met producten die te maken hebben met natuurlijk licht. Engels Kerzen is al jaren partner van vele gerenommeerde internationale merken en bedrijven die hun bedrijfsstatement willen onderstrepen met een bijzonder lichtproduct of hun portfolio willen uitbreiden met een eigen kaarsencollectie. Het creatieve team van Engels Kerzen begeleidt de klant vanaf het eerste idee tot het uiteindelijke product.

Ontdek de volledige collectie in onze winkel.