Leopold Vienna’s koffieserie Otto wint Global Innovation Award in Tabletop-categorie!

Utrecht, april 2024 – Jaarlijks organiseert The Inspired Home Show de IHA Global Innovation Awards (GIA). Deze Awards worden onder meer uitgereikt aan het beste product design in diverse categorieën. Afgelopen maand heeft Leopold Vienna met de koffieserie Otto in de categorie Tabletop gewonnen! Vooral het bijzondere minimalistische design van de koffiemaker en dubbelwandige glazen is de jury opgevallen. Overige criteria van de jury waren innovatie, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid.

De award werd uitgereikt tijdens de Inspired Home Show in Chicago, de grootste huishoudbeurs van Noord-Amerika, door een vertegenwoordiger van GIA. Hier heeft algemeen directeur Barbara Holsink de award vol trots in ontvangst genomen. “We proberen elk jaar weer nieuwe producten te ontwikkelen die opvallen door hun gebruiksvriendelijkheid, maar óók door design. Dan is het natuurlijk fantastisch om daarvoor beloond te worden”, vertelt Holsink.  

OTTO

De Otto koffieserie van Leopold Vienna werd afgelopen feburari gelanceerd en wordt gekenmerkt door een minimalistisch design, met een combinatie van vierkante en ronde vormen. De koffiemaker is gemaakt van dubbelwandig hittebestendig borosilicaatglas, waardoor de koffie langer zijn temperatuur en smaak behoudt. De bijbehorende dubbelwandige glazen maken de set compleet. 

Over de IHA Global Innovation Awards

Tijdens de IHA Global Innovation Awards (GIA) worden innovaties van over de hele wereld bekroond met verschillende awards. In 14 verschillende categorieën, waaronder keukenaccessoires, smart home en tabletop is een award te winnen en per categorie worden 5 finalisten geselecteerd. Finalisten worden geselecteerd door een panel van retail-inkopers. De jury beoordeelt op basis van de volgende criteria: innovatie, design, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid.

https://www.youtube.com/watch?v=l-Le44ncYDs