Sommelier of the Year 2022

De winnaars van Sommelier of the year 2022 zijn bekend!

Voor de twaalfde maal op rij organiseerden wij, Home and Table by Meyhui, samen met Foodprint by mjPublishing en Club Prosper Montagné,
de verkiezing van “Sommelier of the Year”.

Gisteren werd in Brussel de uitslag van de verkiezing Sommelier of the Year 2022 bekendgemaakt. Tot ieders verrassing is er dit jaar niet één, maar zijn er liefst 4 winnaars! Dries Corneillie (28) van De Jonkman, Paul-Henri Cuvelier (39) van Paul de Pierre, Yentl Quintelier (23) van La Table de Maxime, Yannick Michel (38) van Le Damison eindigden ex aequo en mogen allen de titel Sommelier of the Year 2022 dragen.

Carol Leroy van het champagnehuis Duval-Leroy werd verkozen tot Wine Lady of the Year 2022, omdat ze als onderneemster een enorme bijdrage levert tot de uitstraling van elke vrouw in de wijnwereld.

“Nooit eerder ging de horecawereld door zo’n diepe crisis als de voorbije twee jaar. Nooit eerder verlieten zoveel vakbekwame mensen het beroep dat zo gelinkt is aan gastvrijheid. Daarom nam het bestuur en de jury van Sommelier of the Year de beslissing om het knelpuntberoep van sommelier een stevig hart onder de riem te steken”

juryvoorzitter Baudouin Meyhui.

“Vier jonge sommeliers hebben tijdens de finale op uitmuntende wijze hun klantvriendelijkheid en vakmanschap geëtaleerd. Elk op hun persoonlijke manier, telkens anders, maar steeds met de hoogste graad van vakkennis, en dit ten dienste van de gasten. De jury heeft dan ook unaniem beslist om deze vier topsommeliers de titel Sommelier of the Year 2022 toe te kennen.”

Ook Carol Duval-Leory werd in de bloemetjes gezet en uitgeroepen tot Wine Lady of the Year 2022. Baudouin Meyhui: “De voorbije 30 jaar heeft Mevrouw Duval op uitzonderlijke wijze haar sporen verdiend in de Franse wijnwereld. Als onderneemster wist ze van het champagnehuis Duval-Leroy een topmerk te maken, zowel in Europa als in de rest van de wereld.”